اعصاب و روان

project

اعصاب و روان

اختلالات اعصاب و روان به آن دسته اختلالاتی گفته می ‌شود که بر روی خلق و خو، افکار و رفتارهای فرد مبتلا تاثیر می‌ گذارد. انتقال بيماران اعصاب و روان Neurosis-Psychosis و مبتلايان به مصرف مواد مخدر صنعتي به جهت عدم آگاهی کامل نزدیکان فرد، عدم وجود تخصص در نوع رفتار با اینگونه افراد و بعضأ عدم همکاری این افراد در سال هاي اخير با مشکل مواجه مي باشد. به جهت رفع این مشکل، آمبولانس ‌های مخصوص به همراه تیم پزشکی حرفه‌ ای در این زمینه، کار انتقال بیماران مذکور به مراکز درمانی را با رعايت کليه نکات پزشکي و درماني با در نظر گرفتن شأن و اعتبار خانواده ‌هاي آنان بصورت کاملأ ايمن انجام می ‌دهند.

نکته حائز اهمیت در انتقال این عزیزان حضور تیم تخصصی می باشد چرا که اگر ارتباط با بیمار و مراحل انتقال به درستی و دقت انجام نگیرد می تواند منجر به بروز عوارض نامطلوب بر وضعیت فعلی بیمار و نوع ارتباط آینده فرد با خانواده گردد.

  • Borderline: این اختلال از جمله اختلالات شخصیتی می‌باشد که نشانه‌هایی از جمله ترس از رها شدن، افکار خودکشی گرایانه، عصبانیت زیاد، استرس شدید و افکار بدبینانه دارد. مشخصه اصلی این اختلال ناپایداری حالت عاطفی، خلق و رفتار بوده و با نام‌های دیگری مانند اسکیزوفرنی موقت، شخصیت انگاری، اسکیزوفرنی شبه نوروتیک و اختلال منش سایکوتیک نیز شناخته می‌شود. این اختلال یکی از شایع ترین اختلالات شخصیتی است که آمار ابتلا به آن در زنان بیشتر از مردان است. همچنین تشخیص این اختلال در زنان معمولا ساده تر از مردان می‌باشد.
  • Histrionic: اختلال شخصیت نمایشی یا هیستریونیک (Histrionic Personality Disorder) یکی از اختلالات شخصیت گروه B است. کسانی که دچار این اختلال روانی هستند می‌خواهند در مرکز توجه باشند. آن‌ها هر کاری می‌کنند که نگاه دیگران را به خود جلب کنند. برای رسیدن به این هدف آرایش خاص و نامتعارف می‌کنند. خالکوبی‌های عجیب و بیش از اندازه انجام می‌دهند. لباس‌های عجیب می‌پوشند و رفتارهایی می‌کنند که نمایشی و تئاترگونه است. شخصیت‌های هیستریونیک بسیار هیجانی هستند و تحمل نادیده گرفته شدن یا مورد انتقاد قرار گرفتن از سوی دیگران را ندارند. در صورتی که مورد بی‌توجهی قرار گیرند ممکن است به خودشان یا دیگران آسیب بزنند. شخصیت‌های هیستریونیک گمان می‌کنند که رفتارشان با دیگران بسیار دوستانه و از روی مهربانی است اما این یکی از باورهای نادرست آنان است. آن‌ها تشنه قدردانی، توجه و تحریک هیجان دیگران هستند، و برای دستیابی به این هدف دست به اغواگری و تحریک دیگران به ویژه از جنبه جنسی می‌زنند. شخصیت‌های نمایشی با وجود این‌که تحمل مورد انتقاد قرار گرفته شدن را ندارند، به شدت تحت تأثیر دیگران و شرایط هستند به همین خاطر تصمیم‌های آنی، غیر منطقی و هیجانی می‌گیرند.
  • Anti Social: اختلال شخصیت ضد اجتماعی (Antisocial Personality Disorder) که به آن ASPD هم می‌گویند یکی از شاخه‌های اختلالات شخصیت گروه B است. افرادی که دچار شخصیت ضد اجتماعی هستند فقط به خودشان اهمیت می‌دهند، خودخواه بوده و برای دستیابی به اهدافشان دست به هر کاری می‌زنند. درگیری فیزیکی و رفتارهای تجاوزگرانه از خود بروز می‌دهند. آنان از آزار و خشونت نسبت به دیگران لذت برده و این رفتارشان را توجیه می‌کنند. اعتیاد به الکل یا مواد مخدر در بسیاری از کسانی که دچار این اختلال روانی هستند دیده می‌شود. احتمال انجام تجاوز، قتل و جنایت در کسانی که دچار اختلال شخصیت ضد اجتماعی هستند بالا می‌باشد.
  • Paranoid: پارانوئید یا اختلال شخصیت پارانوئید (PPD: PPD: Paranoid personality disorder) زیر مجموعه‌ی بیماری‌ های اختلالات شخصیتی است که به دلیل وجود افکار غیر عادی، رفتار فرد مشکوک به نظر می‌رسد. شناسه اصلی افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید، پارانویا (بد گمانی) بوده و از این بابت رنج می‌برند. پارانویا احساسی درونی در فرد حین ارتباط با دیگران است که به دلیل تفکر خود بزرگ‌بینی، توهم و اذیت از سوی دیگران را نسبت به خود دارد. پارانویا در بسیاری از اختلالات روانی رخ می‌دهد و به ندرت عنوان یک بیماری مجزا در نظر گرفته می‌شود. فرد مبتلا به پارانویا علاوه بر داشتن عملکردی عادی در زندگی روزمره، ممکن است محدود و منزوی باشد.
  • Narcotic: مواد مخدر (Narcotic) نام عمومی برای انواع متنوعی از داروها، سایکو اکتیوها و ترکیبات شیمیایی طبیعی و سنتتیک است که معمولاً خاصیت تسکین دهنده و سرخوش کننده داشته و اغلب به دلیل احتمال ایجاد وابستگی به مصرف جزء مواد اعتیادآور طبقه ‌بندی می ‌شوند. انواع متنوعی از مواد مخدر و اعتیادآور وجود دارند و به همین دلیل در طول زمان فرد مصرف‌کننده ممکن است برای بدست آوردن حس سرخوشی مقدار مصرف خود را افزایش دهد یا روی به مصرف ماده مخدر قوی‌تر بیاورد. همچنین اگر میزان وابستگی به مخدر در فردی بالا باشد احتمال سر زدن اعمال خشونت‌آمیز برای رسیدن به مواد نیز محتمل است.
  • Passive-Aggressive: اختلال شخصیت پرخاشگر منفعل باعث می شود تا افراد احساسات و عواطف منفی خود را به صورت زیرکانه و منفعل (مطیعانه) و نه مستقیم بیان کنند. این وضعیت اغلب بین آنچه فرد می گوید و آنجه انجام می دهد، تضاد ایجاد می کند. می توان گفت به نوعی بیان خصومت غیر مستقیم است. پرخاشگری منفعل می تواند برای قربانی بسیار رنج آور باشد. از آنجایی که شناسایی این رفتار دشوار است، اثبات آن نیز دشوار خواهد بود. مخصوصا این‌که ممکن است این رفتار غیر عمدی هم باشد. پرخاشگری منفعل می‌تواند منجر به بروز مسایل متناقض و در برخی موارد حتی صمیمیت بیشتر شود، زیرا بسیاری از افراد تلاش می کنند تا مکالمه ای مستقیم و صادقانه درباره مشکل مورد نظر داشته باشند.